Afstand

Soms kan het niet anders dan dat je knagertje(s) moeten verhuizen. Dan kan u contact met de opvang opnemen en dan kijken we wat we kunnen doen.

Indien u uw diertje(s) naar de opvang brengt, zijn hun spulletjes ook welkom. Voer en speelgoed kunnen we maar al te goed gebruiken voor de verzorging van de dieren hier.
Hokken en/of kooien worden ofwel gebruikt voor huisvesting bij opvang gezinnen of worden te koop aangeboden aan kandidaat adoptanten die wensen een diertje te adopteren (indien de verblijven aan de minimummaten voldoen).
De opbrengst hiervan gaat dan weer integraal naar de verzorging van de dieren in de opvang, vooral voor de medische kosten dan.

Vanaf heden worden afstandskosten gevraagd
Dit om de kosten voor de verzorging van de dieren te blijven garanderen. Zoals u mogelijks al vermoed draait een asiel niet enkel op liefde alleen maar hebben de dieren ook eten en medische verzorging nodig. Sommige dieren die we binnenkrijgen zijn niet altijd in even goede conditie en lopen de kosten hoog op. Door dit afstandsgeld helpt u niet alleen u eigen dier maar ook alle andere diertjes welke al dan niet specifieke zorgen nodig hebben.

 • Cavia, degoe, rat – 5 euro per dier
 • Gerbil, hamster, muis – 2.50 euro per dier

Vanaf 4 dieren in overleg.
Ook inbeslagnames of samenwerking met andere officiƫle instanties zijn in overleg.

Volgende scenarios kunnen zich voordoen:

 • Er is plaats in de opvang en de dieren komen naar hier
 • Er is geen plaats in de opvang
  • Er wordt contact opgenomen met de opvang gezinnen om na te gaan of er nog plaats is voor het aantal dieren en de diersoort dat u aanbrengt.
  • Indien ook in de opvang gezinnen geen plaats is, worden de dieren op een wachtlijst gezet en wanneer er terug plaats is in de opvang, wordt er contact met u opgenomen i.v.m. de afstand.
   Hieronder staat de wachtlijst, de wachtlijst wordt van boven naar beneden ‘leeg gemaakt’ wat wil zeggen dat de bovenste vermeldingen er al het langste op staan en dus eerste plaats hebben.

WACHTLIJST: