Diereninfo

Cavia

De meeste cavia's die hier binnen komen of hoe ze hier binnen komen gebeurt door onwetendheid. Daarom deze info. De informatie (en nog veel meer) is afkomstig van degrotecavia.nl. Een cavia wordt in gezonde omstandigheden 6 tot 8 jaar.

1.Gezelschap is altijd nodig

Cavia's zijn groepsdieren. Dat houdt in dat ze altijd met minimaal één andere cavia samen moeten wonen.

Gerbil

Gerbils zijn groepsdieren
Gerbils leven in het wild in grote groepen. Toch wordt er aangeraden gedomesticeerde gerbils per 2 te huisvesten. Natuurlijk, per geslacht, 2 mannetjes of 2 vrouwtjes. Het is niet de bedoeling dat er gefokt wordt met opvang dieren, er zijn al genoeg gerbils die een thuis zoeken.

Degoe

De degoe is een relatief onbekend knaagdier. Maar dit is ook om een reden. Naast dat ze ontzettend leuk zijn, zijn het niet de makkelijkste diertjes om te houden. Daarom hier wat meer info over de gedomesticeerde degoe.

Wat is een degoe
De degoe komt oorspronkelijk uit Chilli en Peru. In de 20ste eeuw zijn daar wilde degoes gevangen en verscheept naar Europa voor wetenschappelijk onderzoek. Al onze gedomesticeerde degoes, stammen van deze groep af.

Kleurmuis

Oorsprong
Onze gedomesticeerde muis ofwel kleurmuis genaamd is de tamme versie van de alom bekende huismuis. De mens en de huismuis hebben altijd -al dan niet met veel liefde- samen geleefd. Daar waar de mens ging, ging de muis.

Hamster

Oorsprong
Hamsters zijn kleine schattige pluizenbolletjes en korte pootjes. Hierdoor smelt menig kinderhart (en volwassen hart) bij hun aanzien.